Alla inlägg under maj 2012

Av Näslund - 19 maj 2012 21:15

Idag blev de en snabb tidig middag sen gick vi ner till min faster och hennes sambo. Träffade även kusinerna och deras föräldrar.. Blev lite fika och kaffe sen gick vi ner på stan och kollade på Crusingen.. Väldigt trevligt.. Mycket snygga bilar med.. (som de borde vara) och inga Volvos som håller på att rosta sönder...... 



                

Av Näslund - 15 maj 2012 18:00

Nu är de inte många dagar kvar, i skolan innan lov eller ja arbetssökande.

Denna vecka kommer gå väldigt fort, idag har man bara handlat lite.

Onsdag (imon) blir de skriva Engelska NP från 10.00 och frammåt.

Torsdag 17/5; Vila (röd-dag)

Fredag 18/5; Klippa mig..


Måste hitta en snygg, sexig klänning jag kan ha på mig i sommar (den 2 juni) tror ja de blir då älskling fyller 26år. Får se när han planerar att ha sin grillfest, men med 99% kommer den att vara i Alfta.......





Av Näslund - 15 maj 2012 16:45

2011-05-15 Föddes en av mina underbaraste kusiner, det är ett år sedan idag.. Tiden går fort, så tycker vi ska säga ett stort GRATTIIIIS till kusinen L som fyller hela 1 år idag....

   

Av Näslund - 9 maj 2012 12:15

Jag har typ skaffat mig en ny hobby eller jag har vell alltid gillat att baka, laga mat och göra kreaktiva saker som man kan få något bra för i slutänden.  Så nu till de roliga så har jag börjat göra massa glasssorter av olika smaker man inte kan tänka sig man kan använda..

Som Kryddan Basilika -man tror bara att man kan använda till mat och att den doftar så gott i trädgården men att göra glass på den blir väldigt gott. Men nästa gång jag gör den ska jag göra på Äkta vaniljstång (gärna ekologisk).. Ingenting är godare än hemmajord glass! Nu blir de bara invänta sommaren 2012. Då blir de troligen göra mycket mycket glass, i olika smaker.. 

 


Här nedan kommer receptet;

Basilikaglass 4 portioner!

4 stäggulor
1,24 dl

socker + ½ Vaniljstång

2 dlvispgrädde
2 dl

standardmjölk

 1dl

smaksättning

(Jag valde färsk  Basilika)

Av Näslund - 8 maj 2012 12:15


Vem älskar inte glass? Jag älskar de ialla fall och blanda ihop saker som man vet är gott och göra en god och krämig glass på är de bästa som finns. Jag älskar ialla fall Lakrits (salt) och var passar inte bättre än Turkisk Peppar (Orginal) i en god och krämig gräddglass?

Jag valde att testa blanda ihop de ialla fall och den blev himmelskgod. Skulle dock blivit så mycket bättre att ha en glassmaskin de blir så otrloligt stor skillnad. Men får ta och leta reda på en bra glassmaskin så jag kan fortsätta göra olika sorters glassar..

 


Receptet kommer ialla fall nedan;

Lakritsglass (Turkisk peppar)




50-60 gTurkisk peppar
5 dlmellangrädde
1 dlmjölk (gärna röd)
3 stäggulor
110 gströsocker
½vaniljstång

Gör så här


  • Vispa äggulorna till ett skum och tillsätt sedan sockret lite i taget under omrörning. När allt är i ska du ha en fast smet.
  • Häll grädden och mjölken i en kastrull, dela vaniljstången och skrappa ut kärnorna, lägg allt i grädden och värm upp det tills det börjar sjuda.
  • Mixa eller krossa turkiska pepparn och rör ner i den varma grädden tills allt smällt. Gör det försiktigt och lite i taget så det inte klumpar sig igen.
  • Tag grädden och vispa ner ca 1/3 av den i äggröran och vispa hela tiden så äggen inte får en chans att stelna.
  • Tag sedan äggsmeten och vispa ner den i kastrullen med resten av grädden.
  • Värm under svag omrörning tills den är ca 82-85 oC (Strax före den sjuder eller gör ett ros/slev-prov).
  • Låt det svalna snabbt i kallt vattenbad.
  • Plasta sedan in och låt stå över natten (eller minst 8 timmar) i kylskåpet. Detta för att smakerna ska utvecklas ordentligt.
  • Kör sedan smeten i din glassmaskin, det tar ca 20-40 minuter.
  • In i frysen några timmar så lakritsglassen får hårdna.
P.s Receptet kommer från www.glassrecept.se


Av Näslund - 7 maj 2012 13:29

Jadå var sommaren på väg, äntligen säger jag bara. Men ändå lite osäkert då jag inte har något sommarjobb...  



Eller hela framtiden är osäker, men en sak vet ja och de är att jag inte är klar med skolan i juni 2012 utan behöver mer tid i Svenska B.



 

Men nog om de.. Skönt är de att värmen, solen har kommit men eftersom våren medför att det är parningstid så har vår underbara katt Tequila börjar löpa, hon är inne på 2ggn nu på 30dagar.. Så nu blir de ringa till vetrinären och skaffa p-piller till henne. 


Nästa helg blir de nog att vi åker ut till Siggesta och fira min lille kusin eller ja han är inte så liten längre han fyller nämligen 3år.

Present har vi ialla fall köpt till honom, tror faktiskt att han blir glad. Och presenten vi ger är de tur han fyller år i Maj eftersom annars får han vänta så länge innan han kan använda den. Men inte nu när sommaren snart är här vilken vecka som hellst

     






Av Näslund - 4 maj 2012 16:53

Vad händer i helgen? Städa och ta de lugnt. Får ta och köpa en present till Theo (Kusinen) som fyller 3år nästa helg. 12 Maj.

De känns som de var igår som han döptes. Förstår inte vad tiden blir av.. Men datumet 2009.09.03 glömer jag aldrig-Världens sämsta dag....

Eller ialla fall för mig....  Jaja hoppas alla kommer få en bra helg... 


 

Av Näslund - 1 maj 2012 14:43

Då har de blivit 1 Maj redan, tiden går så otroligt fort. Våren har kommit till Söderhamn med, de känns skönt. Nu kan man äntligen bara ha en kofta på sig om man vill ute. Idag är ialla fall solen framme och blå himmel. Men ändå sitter man bara inne i lägenheten. Älskling sitter och spelar dator-lite som vanligt när de är fint väder ute. 

Något sommarjobb har ingen av oss heller så hur de blir de vet ja inte. Men om älskling sköter sin praktik borde han få jobb där i sommar i alla fall. Han har ju inte sökt något jobb heller annars. Som nu är försent typ. Har köpt nu plånbok ialla fall och är så nöjd med den.  

Vårbilderna är gamla och är tagna i Centrala Lund-Skåne 1 April 2009.

   

Presentation


Hej! Jag heter Veronica och bor tillsammans med min sambo och vår underbara katt Tequila & våran dotter Nellie, som föddes 27/3-13!


Fråga mig

0 besvarade frågor

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards